20/12/2023

Creació d’una comunitat energètica en Fornells de la Selva

El passat 15 de desembre va tenir lloc una sessió informativa adreçada al teixit empresarial de Fornells de la Selva on es va presentar el projecte de creació d’una comunitat energètica industrial i d’autoconsum compartit al polígon de Fornells de la Selva. La sessió va estar organitzada per la Diputació de Girona, l’Associació d’Empresaris i Propietaris del Polígon de Fornells de la Selva i el Consell Comarcal del Gironès amb el suport de l’Ajuntament de Fornells de la Selva i l’Oficina de transició energètica del Gironès.

Sergi Pérez, gestor de producte i innovació d’Inergy, va ser l’encarregat de conduir la sessió. Pérez va realitzar una breu introducció al concepte de comunitat energètica, el seu funcionament, els objectius i els beneficis que aporta als seus membres, etc. I va explicar els passos a seguir per constituir-se’n una al polígon de Fornells.

El primer pas és dur a terme un estudi de dimensionament i viabilitat tecnico-econòmica amb dades de consum reals de les empreses ubicades al polígon. Aquest estudi permetria conèixer la dimensió i ubicació òptima de les instal·lacions de la comunitat, així com simular la seva viabilitat preliminar i el nombre i perfil de consum horari òptim dels seus membres per maximitzar el seu autoconsum. L’ estudi de viabilitat s’ aplica a cada membre i al conjunt de la comunitat i permet optimitzar els coeficients de repartiment horari entre els membres de la comunitat per obtenir simultàniament la màxima rendibilitat i un repartiment equitatiu.

Inergy ha desenvolupat, juntament amb l’empresa Bee Data, un software de gestió integral de comunitats energètiques, SIE-Comunitat, que inclou un mòdul de dimensionament. El programari neix en el marc d’un projecte d’innovació sobre comunitats energètiques en polígons industrials, que ha obtingut els ajuts d’agrupacions empresarials innovadores AEI convocades pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) per millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses.

Comparte en:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp