10/03/2023

El projecte INSIGA III estarà present al Webinar de Projectes AEI 2022

INSIGA III, un ambiciós projecte de creació i gestió de comunitats energètiques en el context de polígons industrials 4.0. en el qual participa Inergy, es presentarà el pròxim 14 de març al costat d’altres projectes aprovats en la convocatòria 2022 d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI). La jornada organitzada pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) amb el suport del Ministeri d’Indústria, Competitivitat i Turisme (MINCOTUR) pretén donar a conèixer aquests ajuts a través dels projectes guanyadors en aquesta darrera edició.

Sergi Pérez, gestor de producte i innovació a Inergy, i Sara Gutiérrez, responsable de l’Àrea d’Innovació i Projectes de Finançament de Nasuvinsa, seran els encarregats de presentar el projecte que compta amb la participació del CEEC (coordinació), l‘Associació de la Indústria Navarra, l’empresa d’analítica de dades energètiques Bee Data Analytics i Navarra de Sòl i Habitatge (Nasuvinsa), entitat de referència en la gestió de terrenys de polígons industrials.

 

INSIGA III té per objectiu el desenvolupament d’una plataforma TIC integral (SIE-Comunitats Energètiques) amb un bessó digital per a la creació i gestió de comunitats energètiques en el context de polígons industrials 4.0. INSIGA III incorpora l’ emmagatzematge i el vehicle elèctric en la gestió de les comunitats energètiques, facilitant la formulació i gestió òptima de la generació, autoconsum, emmagatzematge, vehicle elèctric i injecció a xarxa, i incorporant la gestió de la demanda i preus de l’ energia.

Els objectius específics del projecte són l‘ anàlisi de mercat i requeriments tècnics i de gestió del potencial de creació de comunitats energètiques que incloguin vehicle elèctric i emmagatzematge; simulació del comportament en situació real de comunitats energètiques i dimensionament òptim per obtenir escenaris d’ inversió; i optimització de coeficients de repartiment incorporant el conjunt de components de la comunitat.

Aquí Pots consultar el programa complet de la jornada.

Comparte en:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp