04/09/2024

La comunitat energètica del Guinardó sumarà nous participants gràcies a SIE-Informa

La Comunitat Energètica del Guinardó és un innovador projecte d’autoconsum elèctric compartit ubicat al barri del Guinardó a Barcelona. Promoguda per la ciutadania organitzada, aquesta comunitat energètica aprofita l’energia generada a la coberta del Casal de Joves Can Girapells. Per continuar creixent i sumar més membres, la Comunitat del Guinardó utilitzarà el mòdul SIE-Comunitat Informa, de la plataforma SIE-Comunitat, que és una eina dissenyada per millorar la gestió de la comunitat i ajudar els participants a administrar la part d’energia solar que els hi correspon.

SIE-Comunitat és una plataforma que ofereix una solució integral per a la gestió de comunitats energètiques en qualsevol etapa de desenvolupament. Consta de quatre mòduls que permeten dimensionar, gestionar i dinamitzar les comunitats de manera eficient i participativa. El mòdul SIE-Comunitat Informa està especialment dissenyat per difondre informació sobre les comunitats energètiques i incorporar nous membres.

SIE-Comunitat Informa

Gràcies a SIE-Comunitat Informa, la Comunitat Energètica del Guinardó podrà explicar el seu projecte a la ciutadania de manera clara i atractiva, captant l’interès de més persones. L’eina facilita la recopilació de dades dels nous interessats de forma àgil i segura, la qual cosa permet una incorporació eficient de nous membres a la comunitat.

Aquest avenç no només ajudarà a augmentar el nombre de participants en el projecte, sinó que també enfortirà la sostenibilitat i eficiència de l’autoconsum elèctric compartit al Guinardó. La transparència i la facilitat d’ús del mòdul SIE-Comunitat Informa són clau per promoure una participació activa i conscient entre els veïns, fomentant una comunitat més unida i compromesa amb l’ús responsable de l’energia.

La implementació del software SIE-Comunitat Informa és un pas important per a la Comunitat Energètica del Guinardó, que segueix marcant el camí cap a un futur energètic més sostenible i col·laboratiu. Amb aquesta eina, el Guinardó es posiciona com un model a seguir en la promoció d’energies renovables i en la creació de comunitats energètiques compromeses amb el medi ambient.

Comparte en:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp